Prăjitură cu brânză Original
Ingrediente pentru 4 persoane
Timp de preparare: aproximativ 30 minute
Timp de coacere şi răcire: aproximativ 3/4 ore
BAZA:
150g de unt, 2 linguri de zahăr brun,
250g de biscuiţi Original Digestive
CREMA:
20g de amidon de porumb, sucul de la o jumătate
de lămâie, 100ml de frişcă proaspătă, 600g
cremă de brânză, 2 ouă
şi 1 gălbenuş, 1 plic de zahăr vanilinat, 100g de
zahăr, un praf de sare
TOPPING:
1 lingură de zahăr pudră, 200ml de smântână, căpşuni, lămâie şi zahăr.
1. Se pisează biscuiţii McVitie’s Original Digestive cu zahărul brun. Topiţi untul şi amestecaţi cele trei ingrediente.
2. Acoperiţi o tavă cu hârtie de copt şi vărsaţi compoziţia de biscuiţi la bază.
Întindeți compoziția atât pe fundul cât și pe pereții tăvii, după care puneţi în frigider pentru cel puţin o oră.
3. Se bat ouăle, zahărul şi zahărul vanilinat până când compoziţia devine omogenă,
după care adăugaţi brânza amestecând bine până când va fi cremoasă şi fără cocoloaşe.
4. Adăugaţi compoziţiei sucul de lămâie, amidonul de porumb, praful de sare și frişca, amestecând totul împreună.
5. Vărsaţi crema obţinută în forma pentru tort, nivelaţi bine şi coaceţi în cuptorul cald la 180°C timp de 30 minute, după care micşoraţi temperatura la 160°C şi coaceţi pentru alte 30-40 minute.
6. După terminarea timpului de coacere, se lasă să se odihnească în cuptorul stins cu uşa de la cuptor puţin deschisă timp de aproximativ 30 de minute, după care se pune în frigider.
7. Când tortul va fi rece, amestecaţi bine smântâna cu zahărul şi vărsaţi compoziţia peste prăjitură nivelând bine suprafaţa.
8. În cele din urmă, decoraţi prăjitura cu compoziţia obţinută din căpşuni, zahăr şi lămâie zdrobite împreună în mixer.